QA manager (24-32 uur p/w)

 • Je bent het aanspreekpunt voor QA binnen jouw werkgebied.
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken, implementeren van de kwaliteitsrichtlijnen en –systemen. Met name voor ons eigen FSSC 22000 Food manufacturing systeem, maar ook voor UTZ, RSPO, SKAL.
 • Je beheert deze kwaliteits-systemen via het documentbeheersysteem en zorgt ervoor dat dit op de werkvloer geïmplementeerd is.
 • Je organiseert of ondersteunt interne en externe audits (van b.v. leveranciers) en volgt de diverse actiepunten die hieruit voortvloeien systematisch op
 • Je volgt de wetgevingen en reglementeringen nauw op, en past waar nodig werkwijzen aan.
 • Je houdt toezicht op het systeem van traceerbaarheid van eindproducten, grondstoffen en verpakkingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheren en aanleveren van specificaties en etiketteringen, zowel voor bestaande producten als voor nieuwe ontwikkelingen. Tevens de aansluitende verwerking in verschillende systemen zoals PS in Foodservice, Specsplaza en voor enkele klanten het klant specifieke systeem.
 • Dagelijkse werkzaamheden zijn onder andere ook: het lopen van productie-inspecties, glasrondes, bijhouden van leveranciersgegevens en bijbehorende specificaties, HACCP overleg (waar je teamleider van bent) initiëren en rapporteren, blokkeren en deblokkeren van producten, naleven van de huisregels met bevoegdheden.
 • Je behandelt kwaliteitsklachten en initieert recall-testen en traceertesten.
 • Je initieert projecten met de diverse stakeholders om de huidige kwaliteitssystemen te optimaliseren.

 

Profiel

 • Je bent een hands-on professional, MBO+ of HBO werk en denk niveau, bij voorkeur met specialisatie in de voedingstechnologie, met enkele jaren relevante ervaring in QA en QC.
 • Je hebt kennis van kwaliteitssystemen en voedselveiligheidssystemen zoals UTZ, RSPO en SKAL, echter FSSC 22000 is een vereiste. Tevens kennis van etiketteringsnormen en risico’s op de grondstoffen van voedingsproducten is een pre.
 • Gedreven persoon met affiniteit voor zoetwaren en hands-on mentaliteit.
 • Je kunt analytisch, gestructureerd en probleemoplossend denken en werken.
 • Je bent stressbestendig, communicatief, creatief en resultaatgericht.
 • Je hebt affiniteit met gangbare software (MS Office, SAP, …).
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal, Duits is een pre.

 

Aanbod

 • Een dynamisch, groeiend en centraal in Nederland gelegen bedrijf, waar de klant centraal staat en waar jouw inzet en input gewaardeerd wordt.
 • Een cruciale rol in een in een nieuw te vormen organisatie, waar QA/QC een centrale speelt die jij mede mag gaan vormen.
 • Een werkomgeving met uitdagingen, ontwikkelingsmogelijkheden en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een dienstverband naar keuze tussen de 24 en 32 uur.
 • Een marktconform salarispakket in lijn met je expertise.
 • De mogelijkheid je uren flexibel in te delen.
 • Vakantie dagen naar rato op basis van 25 dagen bij een full-time dienstverband (40 uur).

 

Solliciteren? Neem dan contact met ons op.

 

Mourik Food Service

Mourik Foodservice is van een bakkerij (medio 1900) uitgegroeid tot een groothandel in Bakkerijgrondstoffen. Wij leveren onze producten in het Bakkerijkanaal(ambacht), Foodservice en aan de Bakkerij- en Foodindustrie. Wij onderscheiden ons door unieke producten, vak- en materialenkennis, service en persoonlijke aandacht. Daarnaast is Mourik Foodservice exclusief importeur van diverse Europese topfabrikanten en heeft een internationaal klantenbestand. Kwaliteit wordt gekenmerkt door ervaring, maar daarnaast in de FSSC 22000 certificering van ons bedrijf

Het totale assortiment van Mourik Foodservice omvat duizenden producten. Van standaard bakkerijgrondstoffen als bloem, vetten en suiker. Daarnaast een range specialistische producten voor bakkerij, chocolaterie en industrie, zoals (zuid)vruchten en zadenmixen, bavaroises, aroma’s en compounds, coatings, bakvormen, decoratie- en verpakkingsmaterialen. Onder het eigen label levert Mourik Foodservice een range van producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding

 

Culifine, tasteful decoration

Al ruim 15 jaar levert Culifine oplossingen in eetbare decoratieproducten en grondstoffen. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in verpakking, maatvoeringen in product, bewerkingsvarianten en private label. Hierbij kunnen wij iedere grote of kleine doorlevering verzorgen, waaronder zelfs met maatwerk in verpakking in onze eigen productie. Dit doen wij in samenwerking met diverse leveranciers en producenten uit de zoetwaren, chocolade en bakkerij industrie. Hierdoor kunnen wij vrijwel elke wens invullen.

Onze aanpak heeft gezorgd voor een divers portfolio aan klanten. We bedienen onder andere ijsfabrikanten, toeleveranciers van retailers, fastfood, bakkerijen, chocolade verwerkende bedrijven en met name de Food Service. Zo hebben verschillende concerns in Nederland het huismerk bij Culifine ondergebracht, soms tot 80 verschillende producten.

Onze service beperkt zich niet tot binnen Nederland: Culifine levert in België, Duitsland, Engeland, Oostenrijk, Finland, Georgië en Oostenrijk. Bij onze service is kwaliteit een belangrijke zaak. Daarom zijn wij volledig FSSC 22000 gecertificeerd om te voldoen aan alle voedselveiligheid eisen.

 

Nieuwe organisatie

Op 1 januari 2020 heeft Mourik het bedrijf Culifine overgenomen. Gezien het feit dat men al jaren van elkaar klant en leverancier was, zijn er veel synergiën. Tevens had Mourik voor verschillende producten een eigen productie, wat een van de kern activiteiten van Culifine is. Ook is Mourik actief in Industrie en Bakkerij, waarbij Culifine met name in de Foodservice en semi (zoetwaren)  industrie, dus hier een aanvulling van elkaar in marktpositie. Vanaf november 2020 zijn beide bedrijven actief op één locatie, waardoor we overgaan naar één eigen productie, één certificering (FSSC certificaat Foodmanufacturing )en één kwaliteitssysteem. Het is een klein en flexibel team van 10-15 mensen.